2012. október 12., péntek

Dráma a műhelyben
Minden összejött! A gyönyörű napsütéses délutánon ügyfelünk leadta rendelését, de kínosan rövid határidő megjelölésével. Mindent megtettünk. A külföldi raktárból rövid határidővel behoztuk a galléros pólókat. A látványtervet elfogadták, a hímzők elkészítették a programot és térdelőrajtban várták az árut, hogy azonnal lehímezzék a kért két színes logót.
A sofőr a gázzal és fékkel játszva tartotta féken a lovakat, hogy az elkészülés pillanatában azonnal indulhasson az áruval a megadott címre, a kért határidőre a lemenő nap fényétől kísérve.
És akkor még vetettünk egy gyógypillantást (ISO minőségbiztosítás) a készárura, de valami gyanús volt. Minden lelassult, már nem volt értelme a rohanásnak. Első pillanatban nem volt feltűnő, de felkapcsolódott a villany (kívül-belül) és a látványtervvel történő összevetés után nyilvánvalóvá vált, hogy végzetes hiba történt. Valaki azt mondta: aholkékottsárga, aholsárgaottkék. És ez nem valami gyerekeknek szóló rigmus volt, hanem a valóság.
Egy egész Európán átívelő akarat lehelte ki a lelkét kezünk között, csupán egyetlen másodpercnyi rossz döntés eredményeképpen: a lányok a műhelyben felcserélték a logó két színének fonalát.  
Lassan magunkhoz tértünk és megtaláltuk ami elgurult. Feladatok meghatározása: ügyfél azonnali értesítése, helyettesítő termék keresése hazai forgalmazónál mindenáron, rendelés leadása, áruért futár szalasztása, újrahímzés, futás.
Micsoda szerencse, hogy mégsem kellett aznapra az áru, elég volt két nap múlva is és hogy összesen 30 darab pólóról volt szó, tehát az egész ügyleten csak annyit buktunk, mint amennyit tíz másikon keresünk.
Kívánom, hogy mindenki hasonló sikerrel járjon az ehhez hasonló szituációk megoldásában, bár most jut eszembe, hogy ilyen senki mással nem történik, csak velünk.
Kellemes pihenést kívánok!

Bármilyen egyezés vagy hasonlóság létező személlyel vagy szituációval, kizárólag az Ön képzeletének szüleménye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése