2013. január 31., csütörtök

Széll Tamás követőinek

Gratulálunk Széll Tamásnak, aki a Bocuse d’Oron, a gasztronómia 1987 óta minden évben megrendezésre kerülő olimpiáján az előkelő tizedik helyezést érte el.
Mi volt a menü?
Rombuszhalból és homárból készült halétel, amelyhez köretként lángost szolgáltak fel.
A húsos fogás ír marhából készült mangalicaszalonnával, kakukkfűvel és petrezselyem-jus-vel, ehhez húsos raviolival készült gulyás, gombával töltött répa társult konfitált sütőtökkel és marinált céklával, valamint marhapofa- és ökörfarok-rillette karórépapürével és céklával.
Végül hagymakompót került a 27 tagú zsűri elé hagymalekvárral és szarvasgombával.
A közönség szavazata alapján Széll Tamás plakátja nyerte el a legjobb poszternek járó díjat. (kép)
Miben tudunk mi segíteni azoknak, akik hazánkfia sikerén felbuzdulva, most szeretnék bepiszkítani kezüket, ruhájukat, konyhájukat, hogy mennyei falatokkal kényeztessék családtagjaikat?
Lássuk csak... Először is vegyünk fel valamit. Ha mást nem, legalább egy konyhai kötényt. Ezen kívül  edényfogóval védhetjük testi épségünket. Azonnal pattintsunk ki egy palack bort valamelyik kiváló dugóhúzónkkal, állítsuk fel könyvállványunkat a szakácskönyvnek. Készítsük elő olaj- ecetkiöntő készletünket, só- és borsszórónkat, ezekre biztosan szükség lesz. A késkészletet mindenképpen rendeltetésének megfelelően használjuk. Már a látása is rettenetes. Fűszerszigetünket, amelynek eddig csak növekedését ámúltuk tátva, most irgalmat nem ismerve learathatjuk. Szerintem akikben most horgadt fel a buzgalom a kreativitásuk konyhai kiélésére, ne habozzanak elővenni a tűzálló takarót és elsősegély készletet.
A füstjelző is hasznos lehet, hátha a TV előtt felejtjük magunkat a Mentalistát bámulva, miközben az évezred alkotása leég a konyhában.
Széll Tamásnak pedig - a legnagyobb tisztelettel - hőmérőt küldünk, hogy legközelebb ne felejtse el levenni a hőfokot 150-ről 90-re. Mennyivel jobb volt a sparheltek korában...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése