2013. február 8., péntek

Farsang - bele a semmi közepébe

Azért találták ki a farsangot, mert ezekben a hónapokban (vízkereszttől hamvazószerdáig) úgysem történik semmi, nincs se vallási, se világi népünnepély, az idő szinte biztos, hogy vacak, nincs mire várni (hacsak nem a végére), és lassan rájövünk, hogy az újévi fogadalmak betartásával az idén is kudarcot vallottunk, lemerültek a vitamintartalékaink és még sorolhatnám. A februárnak az az egyetlen pozitívuma, hogy rövid.
Így alakult ki a farsangolás, bálozás szokása, az időszak, amit a vidám lakomák, bálok, mulatságok jellemeznek. Ne legyenek illúzióink: az álarcok, maszkok a sok fáradt ember sápatag arcát, karikás szemét hivatottak takargatni.
Azon kívül, hogy elmegyünk mulatozni, mégis hogyan éljük túl márciusig?
Ne adjuk fel: hétvégén menjünk ki 1-2 órára a friss levegőre, ha nem esik és fúj. Vagy akkor is. (én nem)
Nincs annál szívet melengetőbb érzés, mint amikor az otthonról hozott forró italt elővesszük termoszban egy szép panorámájú, többi kirándulótól mentes helyen. A távcső se hiányozzon a hátizsákból, mert ilyenkor a vadakat is jobban észre lehet venni és megfigyelni.
Ha egy kicsit átfáztunk, akkor hazaérve eresszük tele a fürdőkádat, helyezzünk gyertyákat, mécseseket a szélére, készítsük elő a kedvenc magazinjainkat és nyissunk egy palack vörösbort kiváló dugóhúzónkkal  és relaxáljunk. Vacsorára ne terheljük meg gyomrunkat, hanem hámozott gyümölcsökkel pótoljuk a vitaminvesztést.
Ha tehetjük, persze utazzunk melegebb égtájra.
Melegebb égtájra utazó checklist: bőrönd, strandlabda, utazótárca, övtáska, elsősegélykészlet, manikűrkészlet, gyógyszeres doboz, baseball sapka, napernyő, laposüveg, tollaslabda, frizbi, strandjáték, strandmatrac, piknikkosár, pikniktakaró, strandpapucs...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése