2013. október 16., szerda

Mitől lesz a póló kiváló?

Stedman Akciós emlékeztető!  
Minden hosszú ujjú Stedman terméket és polár mellényt, sálat, sapkát 60% kedvezménnyel kínálunk 2013. október 30., délig leadott rendelésekre. A saját raktárkészleten lévő valamennyi Stedman modellre továbbra is érvényes a 70% készletkisöprő kedvezmény. (Kivéve a fehér ST2000 és ST2100 pólók, melyeket készlet erejéig is csak 60% kedvezménnyel kínálunk)

Valamennyi Stedman termék 100% pamut ring-spun anyagból készült.
Mit jelent ez?
A pólók minőségét részben az anyagvastagság és anyagösszetétel, részben a felhasznált alapanyag, azaz a szál kidolgozottságának módja alapján határozzuk meg.
Az anyagvastagság tekintetében elmondható, hogy a 130 g/m2-es 100% pamutból varrt pólók már nagyon vékonyak, nincs tartásuk, az első mosás után elveszítik az eredeti formájukat. Azoknak javasoljuk, akik egyetlen eseményen kívánnak nagyon sok embert egyformába öltöztetni. Azok a márkák, akik a terméküket magasabbra pozicionálják, nem javasoljuk a vékony pólók márkázását, mert rövid időn belül ablakot pucolni fogják felvenni a hölgyek, rosszabb esetben ablakot fognak vele pucolni.
A viselhető pólók vastagsága 150 g/m2-nél kezdődik,  de valószínűleg ezt is alsóruházatnak vagy sportolni fogják használni egy idő után.
A hosszabb ideig hordható pólók 180 g/m2-nél kezdődnek. Ezeknek a tartása sok mosás után is megmarad, nem fognak rögtön elcsavarodni.
Az anyagminőség tekintetében: léteznek ring-spun (gyűrűsfonal) és open end (nyitott végű) szálból előállított alapanyagok. A ring-spun szálakból gyártott anyag puhább, ugyanakkor erősebb, stabilabb, formatartóbb kelme, ezért az ebből készült pólók keresettebbek, kicsit drágábbak, mint az open-end technológiával készültek. Annál puhább a ring-spun szálból készült anyag, minél többször tekerték meg a szálat gyártás során, azaz a szál vékonyabbá vált, de az anyag benne van, így formatartó képessége megmaradt.
Az open-end szálat egy hatalmas rotor belsejében lényegében szabad szálakból képezik, (innen a nyitott végű, angolul: open end megnevezés) az így készült fonalat OE-fonalnak nevezik. Ez az eljárás sokkal termelékenyebb, mint a gyűrűsfonás, de ezzel a módszerrel nem lehet olyan finom fonalakat előállítani, mint a gyűrűsorsóval, és a fonal kissé merevebb, keményebb is, ami egyes felhasználási területeken nem előnyös.
Anyagösszetételt tekintve Magyarországon a 100% pamut alapanyagok a legelfogadottabbak, pedig ezek a termékek kevésbé tartósak, mint a kevertszálas anyagból készült pólók. Nyugat-Európában a 60-40% pamut, poliészter keverék, de akár a 40-60% is elfogadott. A munkáltatók jobban szeretik a forma és színtartóbb kevertszálas anyagból készült felsőruházattal munkaruhába öltöztetni dolgozóikat, mert ezeket nem kell olyan sűrűn újravásárolni, pótolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése