2015. április 9., csütörtök

Mit ér az ajándék, ha emblémázott reklámajándék?

Előző bejegyzésünkben arról írtunk, hogy amennyiben egy termék valamilyen díjat nyer, azt minden bizonnyal szívesebben vásároljuk meg akár drágábban is, használjuk, tartjuk meg hosszú ideig és hiszünk abban, hogy pozitívan fogják befolyásolni a rólunk vagy a cégünkről alkotott képet.
Egy neves amerikai reklámintézet felmérést készített arról, hogy különböző országokban hogyan fogadják, mennyi ideig tartják meg, használják az általános emblémázott reklámtárgyakat a fogyasztók.
A hosszú élet titka
Természetes, hogy a naptárat használjuk leghosszabb ideig, hiszen egy évre szól. A következő kategóriát az adathordozók, pendrive-ok jelentik, amin szintén nem csodálkozhatunk, hiszen a saját rátett adatainktól nem szívesen válnánk meg, csak azért, hogy a rányomott emblémát többet ne lássuk (vagy mások ne lássák nálunk). A hosszú életű ajándékok közé tartozik még a felsőruházat, táskák, konyhai, lakberendezési cikkek. Valószínűleg ennek oka abban keresendő, hogy ezek a termékek drágábbak, azokat magunknak megvásárolni nagyobb kiadást jelent, így valóban értéket képviselnek a fogyasztó számára akkor is, ha logóval vannak ellátva.
A nagy számokat tollal írják ... pólóban
Ha nem a tartós használat szerint keressük a favoritot, hanem a birtoklók számát tekintjük fontosnak, akkor évek óta az írószer az éllovas. Emblémázott golyóstollat birtokolnak a legtöbben (45%) a megkérdezettek közül, rögtön utána nyargal a póló (42%).
Az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos ajándékok birtoklásának alacsony arányát csak azzal tudjuk magyarázni, hogy ez a termékcsoport viszonylag alulreprezentált a reklámajándék forgalmazók kínálatában.

Táska a fejben
Hiába van azonban sok-sok példány a reklámhordozónkból az embereknél, ha azt sem tudják, hogy kitől kapták azt személy szerint. De nem is ez a lényeg, hiszen a márkánk szem előtt van. Mégis van egy termékkategória, amelynek ajándékozójára emlékeznek a fogyasztók, és ez a táska. Az emberek 89%-a emlékszik arra, hogy kitől kapta az emblémázott reklámtáskát. Erre varrjunk gombot...
Üssünk rést az elutasítás falán!
Adjunk olyan promóciós ajándékot, amelyet hasznosnak tartanak a fogyasztók, mert ez az elsődleges szempontjuk (75%), ami miatt azokat megtartják és nem ajándékozzák tovább vagy dobják ki.
Persze nem árt, ha jól néz ki, kellemes megfogni, jó, hogy van, és emeli a fényünket mások szemében...

Részletes adatok az emblémázott reklámajándékok fogadtatásáról az európai fogyasztók részéről:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése