2016. május 25., szerda

Hosszantartó reklámhatás

Melyik marketing eszközzel tudnánk elérni a leghosszabb hatást? A 4000 márka közül - amibe egyetlen nap folyamán belefutunk - melyikre emlékszünk a nap végén? Hogyan érhetjük el, hogy ezekből a miénk legyen az egyik, ami beragadt? Melyik reklámunkra emlékeznek a legtovább, ha egyáltalán át tudta ütni a reklámzaj falát? Megannyi kérdés, ami a marketinggel kapcsolatos döntésinket befolyásolja.
A Golding küldetése a reklámajándék (promóciós tárgy + üzleti/prémium ajándék), ezért ennek a marketing eszköznek a működéséről tudjuk megosztani a tapasztalatainkat: hogyan okozhatja vagy befolyásolhatja a reklámajándék a reklám hosszantartó hatását.
Természetesen az ajándék egy komplex marketing stratégia részeként tud működni. Önmagában egy ajándékba adott  mappa vagy szép golyóstoll nem fog érzelmi kötődést kialakítani az ajándékozott és ajándékozó között. Ha az üzleti ajándék a stratégia része, akkor tudja annak hatását erősíteni.

Ezek így csak szavak. Hadd osszak meg egy történetet, ami rávilágít, hogyan működhet a hosszantartó hatás elérése: Magyar fiúcsoport németországi nyelvtanfolyamon  vett részt. Amikor a városban a BMW szalon kirakatán kukucskáltak be éppen, egy csinos hölgy kilépett onnan és beterelte őket, majd - miután az autók hangrendszere iránt érdeklődtek- hívtak egy profi értékesítőt, aki ehhez is értett. Miután a tinédzserek körbecsodálkozták a szalont, mindegyiktől egy - az autók hangrendszerének tesztelését szolgáló- CD-vel búcsúztak el. A CD-k bekerültek apuka autójában az első helyre.
Kérdések: Mi volt az első sztorit, amit a haveroknak elmeséltek, miután hazaértek?  Milyen autót fognak venni a fiúk felnőtt korukban, ha telik rá :)? El tudta-e volna érni a hosszantartó hatást a BMW csupán egy óriásplakáttal, csak egy újsághirdetéssel, TV reklámmal vagy egy nem ennyire jó autóval? Természetesen ehhez minden kellett a felsoroltak közül, de a gyerekek egy pár száz forintból készült reklámajándékot tudtak magukkal hazavinni és ez emlékezteti őket a márkára minden egyes alkalommal, amikor a kezük ügyébe kerül.
Ezt érhetjük el a reklámajándékkal: becsempészni a márkánkat az otthonokba, az irodai asztalokra, azaz a fogyasztóink személyes életterébe.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése