2016. május 27., péntek

Ördögűző ajándékok

Mit tegyünk akkor, amikor az üzleti partnerünk nem fogadhat el üzleti ajándékot?
Kézenfekvő megoldásnak tűnik az elfogyasztható/ehető ajándék adása, mert ez még többnyire az erősen beszabályozott multi cégeknek is belefér a magatartás kódexébe. Azonban egy emblémánk nélkül átadott csokoládé vagy ajándékkosár nem fogja hordozni az üzenetünket és nem tudunk vele marketing célt, különösen nem hosszantartó hatást elérni, bármennyire is márkás, minőségi delikátessz ajándékot választottunk.
Milyen megoldást találtunk mi ezekre az esetekre? Hogyan érhetjük el, hogy ne csak az ajándék átadása utáni órában jussunk az ügyfelünk eszébe, hanem esetleg hónapokkal később is?
A megoldás az elfogyasztható ajándék csomagolása: a csomagolás maga is ajándékként funkcionáljon. A tartalommal megkínálhatja kollégáit, kiteheti a cég konyhájába, míg a csomagolást megtarthatja és újrahasznosíthatja.
Erre a következő jó példák vannak:
A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a kerámia bögre dekorálása az üzenetünkkel és megtöltése finomságokkal. Ez celofánnal csomagolva, szalaggal átkötve nehezen szállítható, tehát ajánlatos papírzacskókat előkészíteni az átadáshoz. Nagyobb darabszám esetén készíttethetünk egy valóban cégünkre jellemző díszdobozt, ebben az esetben a hatás garantált: ez a cég valóban odafigyel a részletekre.  A doboz és a céglogós papírtáska gyártatása - az ár miatt - több száz darab esetén válik ésszerűvé.
Másik megoldás a fém doboz gyártása. Az egyedi fém dobozt ezres nagyságrendtől lehet gyártatni a kívánt formában és design-nal, ebbe tetszőleges finomság tölthető, így több alkalomra is használható, ha egyszeri alkalommal nem tudnánk ennyit felhasználni. Tölthetünk bele csokoládét, év végén szaloncukrot, mézespuszedlit, húsvét táján nyuszitojást, stb.
Exkluzív megoldás teaválogatás ajándékozása bambuszdobozban, a dobozra gravírozott logóval. Ezt az ügyfelünk kiteheti a cég konyhájába, ahol ezt közösen elfogyaszthatják, utántölthetik, miközben - akár évekig - szem előtt lesz a cégünk neve.
Melyik egyéb termékek funkcionálhatnak még csomagolásként és helyezhető el rajtuk a márkánk vagy cégünk üzenete? Még néhány példa: piknikkosár, kincsesdoboz, hűtőtáska, stb.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése