2018. szeptember 3., hétfő

RFID - a védelem pártján

Az RFID egy viszonylag új technológia angol megnevezésének rövidítése: Radio Frequency IDentification, mely magyarra rádiófrekvenciás azonosításként fordítható. Ez az áldásos technológia, amelyet adatok tárolásához és továbbításához használnak a logisztikában, raktározásban is, a vonalkódhoz hasonló funkciót tölt be, de nem kell látszódnia a termékek csomagolásán, anélkül is érzékelhető. Ugyanezt a technológiát alkalmazzák a PayPass bankkártyák esetében is, ezért született meg ez a blogbejegyzés. Ugyanis a rádiófrekvenciás jelek átadásához nem kell érintkeznie a bankkártyánknak a jelvevővel – annak ellenére, hogy ezeket egyérintésesnek hívják-, az érintés nem feltétele az adatátvitelnek. Itt keletkezik egy rés a pajzson, a veszélyforrás, amely a régebbi fajta bankkártyák, személyi azonosságot igazoló kártyák esetében még nem leselkedett ránk. Védekeznünk kell az ellen, hogy tudtunk és akaratunk nélkül a közelünkbe férkőzött illetéktelenek hozzájussanak pénzünkhöz, adatainkhoz. Erre kínálnak megoldást az RFID védelemmel ellátott pénztárcák, kártyatartók. Az RFID pénztárcákban egy fóliát helyeznek el, amelyen keresztül a digitális tolvajok eszközeinek rádióhullámai nem tudnak áthatolni. A biztonságos pénztárca, kártyatartó kiváló céges ajándék is lehet! 
A legolcsóbb megoldás maga a fólia, mely kiválóan emblémázható cégünk logójával. Ennek használatához nem kell kiköltöznünk a megszokott, szeretett pénztárcánkból, mert a fóliába tett bankkártya belefér ugyanabba a zsebbe, ahol eddig tartottuk. Íme:

Kaphatóak minden ízlést és igényt kielégítő laptop- és tablettartók, műanyag- és bőr pénztárcák, hátizsákok, válltáskák is RFID védelemmel ellátva, illetve telefonunk hátoldalára ragasztható kártyatartók több színben.Reklámajándék.hu webáruházunkban összes RFID védett termékünk itt érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése