2021. április 15., csütörtök

Kapcsolatokat SzÉpítünk otthon és az irodában

Sokakban felmerül a kérdés a koronavírus-járvány elhúzódása miatt, hogy mikor térhetünk vissza teljes munkaidőben az irodákba. Amíg ez megtörténik, marad a "hibrid" munkavégzés, amely új kihívásokat tartogat a munkáltatóknak és a munkavállalóknak egyaránt. Mi az előnye az irodai munkának és mi az otthoni munkavégzésnek?

Az irodába való visszatérés mellett szól, hogy újra megerősödhetnek a személyes kapcsolatok, a közös ötletelés is jóval hatékonyabb személyesen. Gyorsabban meg lehet hozni a döntéseket, a csapatok hatékonyabban tudnak együttműködni egymással, illetve a céghez fűződő lojalitás is erősebb a fizikai kötődéssel megtámogatva.

Ezzel szemben a home office segíti a koncentrált munkavégzést, elmélyültebben lehet alkotni vagy pontosabban lehet a monoton feladatokat ellátni, nincs külső, zavaró tényező, ami elvonná a figyelmünket és -nem utolsó sorban- alacsonyabb a koronavírus-fertőzés kockázata, ami miatt az adminisztratív személyzet kisebb eséllyel esik ki hetekre a munkából. A hét nagy részében otthon dolgozók esetében azonban csökkenhet a céghez való kötődés érzése, hiszen a személyes kapcsolatok gyengülésével eggyel kevesebb okuk van kitartani a munkahely mellett, ha esetleg jobb lehetőséget dobna eléjük az élet.

A fentiek kapcsán nyilvánvalóvá vált, hogy az otthoni munka hatékonyságának mérésén túl a munkaadóknak a dolgozók mentális egészségével is törődnie kell, és időt kell szakítani a vírus előtt még jól együttműködő csapatok összetartásának visszaállítására és a céghez való kötődések erősítésére.

Jó ötlet lehet az otthon dolgozókat ellátni hasznos és a cég logójával ellátott munkaeszközökkel vagy éppen a jóllétet fokozó prémium ajándékokkal, illetve kedves gesztus a visszatérőket "welcome" ajándékokkal fogadni.

Pár ajándékötlet az otthoni munkavégzőknek: fejhallgató, fülhallgató, jegyzetfüzet, Bluetooth hangszóró, bögre, termosz, powerbank.

Visszatérőket üdvözlő ajándékötletek, ha beindul az élet: póló (egyenpólóban céges fotózkodáshoz), mellény (ha a légkonditól elszoktak volna), nevesített bögre, hátizsák a bejáráshoz, napszemüveg, napvédőkrém (ha elszoktak a fénytől:), hűtőtáska, ételtartó doboz (behordani az ebédet) egy kis finomsággal megpakolva az átadás alkalmára.

Sok-sok energiát és egészséget kívánunk az újrakezdéshez!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése